Guitar Hero Live onthuld

Ruben Correa Alves | dinsdag 14 Apr 2015, 16:11

In de nieuwe Guitar Hero maak je door de ogen van de band mee hoe het is om te rocken op het podium.

Met Guitar Hero Live proberen Activision en ontwikkelaar FreeStyleGames de serie te moderniseren. Jouw bandleden en een live-action publiek reageren dynamisch op jouw prestaties. Daarnaast komt er een 24-uur speelbaar muziek video platform, een compleet nieuwe gitaar controller en ondersteuning voor consoles en mobile devices.

Voor het eerst in de serie zal je het spelen van muziek via een first-person ervaring meemaken. Je krijgt backstage de hype mee waarna je je omhoog werkt naar uitverkochte festivals. Met GHTV, het nieuwe muziek video platform, kan je nieuwe muziek ontdekken en meespelen met echte muziek videoclips. Zowel GH Live als GHTV bevatten honderden verschillende tracks. Onder andere The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Carrie Underwood, Pierce the Veil en Blitz Kids zijn te vinden in de game.

Een belangrijk aspect van de game is uiteraard de controller. De ontwikkelaar heeft met een nieuw design geprobeerd een realistischere gitaar te maken. In plaats van één rij met vijf knoppen bevat de gitaar twee rijen met elk drie knoppen. Op deze manier kan je niet alleen noten maar ook akkoorden spelen. 

Guitar Hero Live staat gepland voor de PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii U en een aantal mobile devices en moet tegen het einde van het jaar voor 100 dollar te verkrijgen zijn. Bekijk hieronder de eerste beelden van Guitar Hero Live!

Bron: blog.activision.com

Reacties

PePziNL 9 jaren geleden

Geen drums en een belachelijke setlist. Ik ben nog niet overtuigd...

DulleNL 9 jaren geleden

Wat moet je ook met drums in Guitar Hero. Rock band is de andere kant op. :+

PePziNL 9 jaren geleden

Drums in muziekgames >>>> alle andere instrumenten :)

DulleNL 9 jaren geleden

*Guitar* Hero.

(ja ik weet dat op het laatst de hele band speelbaar was in GH :+)

Matrix 9 jaren geleden

Heeft die gitaar echt maar drie knoppen?

Flavourlicious 9 jaren geleden

Nope: "In plaats van één rij met vijf knoppen bevat de gitaar twee rijen met elk drie knoppen." 2 X 3 = 6 :p

Matrix 9 jaren geleden

Ah, ik kon het niet goed zien op de gitaar. Als ik goed kijk zit er een donker bolletje op een rij en een licht bolletje op de andere rij. Die kleur moet dan corresponderen met die lichte en donkere noten die je op de screenshots ziet?
Wow, dat gaat in het begin erg wennen zijn. We moeten weer beginnen vanaf nul. Al onze skills zijn waardeloos. ^^

Tripletth 9 jaren geleden

Zolang ik niet kan spelen met mijn GH2 explorer ben ik niet geïnteresseerd.

Login of registreer om te reageren.