Kimberly van Overmeeren | dinsdag 26 Apr 2016, 12:00

De highlights van de PAX 2016: hier lees je alles over het evenement dat je gemist kan hebben.

Afgelopen weekend was de PAX East conferentie in Boston aan de oostkust van de Verenigde Staten. Ook al is het niet zo'n grote conferentie als E3 of Gamescom, er was toch nog genoeg te doen wat betreft Xbox en de hele game-community. We lopen de belangrijkste dingen even langs voor jullie.

PAX East

Friday the 13th 

We zagen wat alpha footage van de crowdfunding game Friday the 13th. De ontwikkelaars laten ons zien dat al lekker bezig te zijn. De game staat gepland voor oktober 2016 en belooft een rivaal te gaan worden voor de tweede game in de Outlast reeks. Tijdens een game panel op PAX East game hebben de ontwikkelaars aangekondigd een map te hebben gemaakt die overeenkomt met de Higgins Haven locatie, aan de kust van Crystal Lake, uit de films Friday the 13th: Part III (1982) en Friday the 13th: The Final Chapter (1984). Kijk en huiver!

Battleborn en Rock Band 'harmonie'

Op PAX EAST heeft de ontwikkelaar van Battleborn, Gearbox Software, ook bekend gemaakt dat twee characters uit Battleborn beschikbaar worden als speelbare characters in Rock Band via DLC.

Dit is trouwens ook niet de eerste Rock Band crossover, in het verleden is er al een gratis Fallout Vault 111 kostuum verkrijgbaar geweest voor Rock Band.

AER

AER is een adventure game ontwikkeld door de Zweedse indie studio Forgotten Key. In het spel speel je een meisje dat kan transformeren in een vogel. Zo kan je het meisje van vliegend eiland naar vliegend eiland sturen, hoog tussen de wolken in een fantasyrijke omgeving. Het spel is gepland voor release in 2016, maar wanneer precies is nog niet bekend.

Killer Instinct

Voor seizoen 3 van de populaire fighting franchise is een nieuwe uitbreiding aangekondigd, het nieuwe speelbare character genaamd 'Mira'. Ontwikkelaar Iron Galaxy licht het toe in onderstaande video. Het volgende Killer Instinct DLC character wordt Gargos, deze zal in mei worden released. Je kan ook een nieuw character verwachten in zowel juni als juli. Er wordt gespeculeerd dat de Gears of War slechterik General RAAM ook een speelbare character beschikbaar wordt.

Ook is Iron Galaxy aan het werken aan een single player modus voor Killer instinct, die later in seizoen 3 zal  worden gereleased, alleen is een exacte datum nog niet bekend

Cuphead

Een gameplay trailer van een van de meest geanticipeerde indies van het jaar - Cuphead. Deze run & gun platform shooter indie is gemaakt in 1930's cartoon style. In deze video wordt weer wat gameplay getoond en zien we een nieuwe baas. De release datum is nog niet bekend, we weten enkel dat het spel dit jaar zal verschijnen.

Warframe

In 2014 verscheen de gratis online shooter game Warframe met weinig bombarie op de Xbox One. Het spel gedijt echter uiterst goed op de console en heeft een stabiele player base. Binnenkort verschijnt een nieuwe uitbreiding voor de game genaamd Vauban Prima. Bekijk hier de highlights van het Warframe panel tijdens PAX East.

Foto bronnen:

Reacties

Login of registreer om te reageren.